5 Λόγοι για να Κάνετε Backup Σήμερα

By 05/12/2018SOFTWARE TIPS
Η σημασία του Backup για επιχειρήσεις

5 Λόγοι για να Επενδύσετε στη Δημιουργία Αντιγράφων Ασφαλείας (Backup)

 

Σήμερα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών η απώλεια όλης της υπηρεσιακής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το 2005 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων απόρρητων δεδομένων και δεδομένων υψίστης σημασίας.

Η σχετική είδηση αναφέρει ότι το περιστατικό οφείλεται στην ανυπαρξία συντήρησης του μέσου αποθήκευσης. Ωστόσο, η απώλεια των δεδομένων δεν είναι θέμα συντήρησης, αλλά κυρίως ζήτημα απουσίας αντιγράφων ασφαλείας και μίας οργανωμένης διαδικασίας τακτικού Backup.

Σε όλους σας θα έχει τύχει να χαλάσει ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας, ή κάποιος εξωτερικός σκληρός δίσκος. Πολλοί από εσάς, ίσως να έχετε χάσει πολύτιμες οικογενειακές φωτογραφίες και άλλες αναμνήσεις. Άλλοι –ορισμένοι πιο προνοητικοί- κατάφεραν να αποφύγουν την απώλεια τόσο σημαντικών στιγμών, κρατώντας αντίγραφα ασφαλείας σε κάποιο άλλο μέσο.

Αναλογιστείτε τώρα την περίπτωση επιχείρησης, η οποία διατηρεί δεδομένα πελατών της. Και όταν αναφερόμαστε σε δεδομένα, δεν εννοούμε μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας. Αυτά και να χαθούν, τα ξαναβρίσκουμε, σωστά; Αναφερόμαστε, λοιπόν, στο σύνολο των δεδομένων που διατηρεί μια επιχείρηση συμπεριλαμβανομένου του πελατολογίου, των λογιστικών εγγραφών, του ιστορικού ενεργειών κλπ. Σε αυτήν την περίπτωση η απώλεια των δεδομένων, λόγω κάποιου απρόβλεπτου παράγοντα, μπορεί να αποβεί μοιραία για την επιχείρηση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη και αν προμηθευτείτε τον πιο τεχνολογικά εξελιγμένο και αξιόπιστο εξοπλισμό, κάποια στιγμή θα επέλθει η φθορά.

Η λύση είναι μία: Τακτικό Backup

 

Γιατί να επενδύσετε στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας;

  1. Διασφάλιση Πληροφοριών

Ανεξάρτητα από το λογισμικό που χρησιμοποιείτε, η διασφάλιση των πληροφοριών που διαθέτει μία επιχείρηση θα πρέπει να είναι μια από τις προτεραιότητες. Τα δεδομένα παράγουν χρήσιμες πληροφορίες για την επιχείρηση. Με άλλα λόγια, παρέχουν σημαντική πληροφόρηση, τόσο στους υπαλλήλους, όσο και στη διοίκηση, βοηθώντας τους καθημερινά να χειριστούν τις καταστάσεις που ανακύπτουν. Χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες, η λήψη αποφάσεων γίνεται «στα τυφλά», αυξάνοντας τον κίνδυνο να προκύψουν λάθη που μπορεί να σας στοιχήσουν ακόμη και την απώλεια του πελάτη.

  1. Διασφάλιση της Συνέχειας και της Συνοχής των Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων

Κρατώντας τα δεδομένα σας ασφαλή εξασφαλίζετε το μέλλον της επιχείρησης σας. Ζούμε σε μία εποχή που τα δεδομένα βρίσκονται στο προσκήνιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Βάση αυτών παράγονται χρήσιμες αναφορές και λαμβάνονται σωστές αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησης. Επομένως, η απώλεια τους θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

  1. Αποτροπή Μοιραίων Τεχνικών ή Ανθρώπινων Λαθών

Αποφύγετε τις τεχνικές αστοχίες ή την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός, όσο ακριβός και αξιόπιστος και αν είναι μπορεί να παρουσιάσει σε μικρό ποσοστό αστοχίες που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας.

Ένας άλλος κίνδυνος που πάντα εγκυμονεί είναι το ανθρώπινο λάθος. Συχνά, πάνω στην πίεση και στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινής επιχειρηματικής δραστηριότητας, μπορεί κατά λάθος να διαγράψετε δεδομένα ή ακόμη και ομάδες δεδομένων.

  1. Προστασία από φυσικές καταστροφές

Αυτός ίσως είναι και ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας. Μια πυρκαγιά ή μία πλημμύρα μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια ζημιά σε μία επιχείρηση. Ωστόσο, χωρίς αντίγραφα ασφαλείας, η επιχείρηση θα δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο να ανακάμψει.

  1. Προστασία από Ιούς και Κυβερνο-επιθέσεις

Η διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί σωτήρια σε περίπτωση που η επιχείρηση σας προσβληθεί από κάποιον ιό ή γίνει στόχος κυβερνο-επίθεσης. Το διαδίκτυο εγκυμονεί κινδύνους, ενώ υπάρχει πληθώρα επιτήδειων σε παγκόσμιο επίπεδο που κυνηγά το εύκολο χρήμα και παράγει κακόβουλο λογισμικό ή επιχειρεί να «κλειδώσει» τα δεδομένα σας, ζητώντας χρηματικά ανταλλάγματα.

Φυσικά, όταν πρόκειται για επιχειρηματικά δεδομένα τα οποία παράγονται και αλλάζουν καθημερινά, η χειροκίνητη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα πρακτική και σίγουρα είναι μια βαρετή διαδικασία. Ωστόσο, είναι σίγουρα προτιμότερο από το να πρέπει αιφνιδιαστικά να καταχωρείτε δεδομένα που αντιστοιχούν σε μέρες ή ακόμη και μήνες δουλειάς.

Η καλύτερη λύση περιλαμβάνει την αυτοματοποίηση της δημιουργίας των αντιγράφων ασφαλείας μέσω προγραμματισμένης διαδικασίας Backup, η οποία διενεργείται καθημερινά, συνήθως μετά το τέλος της ημέρας.

***

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια της επιχείρησης σας, εμπιστευθείτε τους ειδικούς.

Στη Business Software έχουμε μακρόχρονη εμπειρία και όραμα μας είναι να γίνουμε ο στρατηγικός συνεργάτης σας για όλες τις ανάγκες της επιχείρησης σας στον τομέα της πληροφορικής.

Προστατέψτε αποτελεσματικά τα δεδομένα σας και διασφαλίστε το μέλλον της επιχείρησης σας. Καλέστε μας σήμερα και ένας εξειδικευμένο στέλεχος μας θα σας ενημερώσει για το πώς να προλάβετε τις δυσάρεστες καταστάσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας