Δημοφιλείς δικαιολογίες για να μην εκσυγχρονίσετε το λογισμικό στην επιχείρησή σας

By 15/01/2018SOFTWARE TIPS

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώσετε την επιχείρησή σας και την εμπειρία των πελατών σας, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε σκεφτεί να αλλάξετε/βελτιώσετε το λογισμικό που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, συχνά αυτή η σκέψη απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες λέγοντας στον εαυτό σας τις παρακάτω δικαιολογίες:

  • «Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούσαμε πάντα, γιατί να τον αλλάξουμε;»

Το ότι η επιχείρησή σας λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο επί σειρά ετών, δε σημαίνει ότι είναι και ο βέλτιστος. Τα νέα πληροφοριακά συστήματα ενσωματώνουν καλές πρακτικές και οργανώνουν την κάθε λειτουργία μίας επιχείρησης.

  • «Τα πάμε μια χαρά με το λογισμικό που ήδη χρησιμοποιούμε»

Τα επιχειρηματικά συστήματα εξελίσσονται διαρκώς με στόχο την αυτοματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων διαδικασιών, την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών, τη μείωση του χρόνου παράδοσης/εξυπηρέτησης/αναμονής, τη μείωση των λαθών και κατ’ επέκταση του λειτουργικού κόστους. Γιατί σας τα λέω, όμως, όλα αυτά; Επειδή, ο ανταγωνισμός σας, εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες, θα είναι σε θέση να απολαμβάνει τα παραπάνω προνόμια. Εσείς θα μείνετε στάσιμοι;

  • «Δε διαθέτουμε τους απαραίτητους πόρους για να προχωρήσουμε στην αλλαγή»

Μπορεί να μη διαθέτετε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, παρόλα αυτά… δε χρειάζεται! Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την παραμετροποίηση του συστήματος, τη συνεχή σας υποστήριξη σε ό,τι χρειαστείτε, αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού σας στο νέο σύστημα.

  • «Η αλλαγή… κοστίζει»

Σίγουρα κάθε αλλαγή συνοδεύεται και από το ανάλογο κόστος. Σε αυτό το σημείο, όμως, θα πρέπει να αναλογιστείτε τα προνόμια που σας προσφέρει η εκάστοτε αλλαγή. Έτσι, η προοπτική αλλαγής λογισμικού θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και να εξετάζεται ως πιθανή επένδυση και όχι ως κόστος για την επιχείρηση. Η αλλαγή, λοιπόν, μπορεί να κοστίζει, αλλά πόσο θα κοστίσει στην επιχείρησή σας η αδράνεια και η στασιμότητα; -Σε αυτήν την περίπτωση, το κόστος μπορεί να είναι ανυπολόγιστο.       

Μήπως να το ξανασκεφτείτε τελικά;

Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Επικοινωνήστε μαζί μας