Πώς να διαλέξω το κατάλληλο λογισμικό για την επιχείρηση μου;

By 14/12/2017SOFTWARE TIPS

Εάν έπρεπε να αγοράσετε ένα μπλουζάκι, θα βρίσκατε πολύ εύκολα κάποιο ικανοποιητικό προϊόν. Όταν, όμως, πρόκειται για το λογισμικό της επιχείρησής σας, η επιλογή δεν είναι τόσο απλή. Είτε χρησιμοποιείτε κάποιο λογισμικό ήδη, είτε σκέφτεστε να επενδύσετε στη μηχανογράφηση της επιχείρησής σας, θα πρέπει να αξιολογήσετε προσεκτικά τις επιλογές σας.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και το σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθιστούν τη χρήση λογισμικού αδήριτη ανάγκη για κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από τον κλάδο που δραστηριοποιείται και το μέγεθός της. Όταν, παρόλα αυτά, αποφασίσετε να επενδύσετε στο λογισμικό της επιχείρησης σας είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ορισμένους ιδιαίτερα σημαντικούς παράγοντες.

Ευκολία χρήσης

Η ευκολία χρήσης ίσως είναι ο πρώτος παράγοντας που σας έρχεται διαισθητικά στο μυαλό- και δεν κάνετε λάθος. Φυσικά, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής λογισμικού. Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, έτσι ώστε η ευκολία χρήσης και η φιλικότητα προς το χρήστη να μην είναι σε βάρος της λειτουργικότητας και των δυνατοτήτων του λογισμικού.

Δυνατότητες και λειτουργίες

Αν πιστεύετε ότι οι δυνατότητες του επιχειρηματικού λογισμικού θα πρέπει απλά να καλύπτουν τις ανάγκες τις επιχείρησης σας τότε…. κάνετε λάθος. Το κατάλληλο λογισμικό θα πρέπει να αυτοματοποιεί και να ελέγχει κρίσιμες διαδικασίες για την επιχείρηση σας, με απώτερο σκοπό την ελαχιστοποίηση των λαθών, την αύξηση της ταχύτητας εξυπηρέτησης και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Οι δυνατότητές του, όμως δε θα πρέπει να σταματούν εκεί. Εξίσου σημαντική είναι και η προβολή αναφορών που σχετίζονται με στατιστικά στοιχεία, χρήσιμες μετρικές και δείκτες απόδοσης, έτσι ώστε να λαμβάνετε όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για την πορεία της επιχείρησής σας.

Προσαρμογή στις ανάγκες της επιχείρησης  

Το κατάλληλο λογισμικό θα πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της επιχείρησης, δηλαδή πρέπει να είναι παραμετροποιήσιμο. Θα πρέπει, λοιπόν, να αναρωτηθείτε: «Ποιες ανάγκες της επιχείρησης μου θα πρέπει να καλύπτονται από το λογισμικό;», «Ποια προβλήματα/ζητήματα μπορεί να λύσει η χρήση του κατάλληλου λογισμικού;», «Ποιες διαδικασίες μπορούν να βελτιωθούν/αυτοματοποιηθούν μέσω της χρήσης του λογισμικού;».

Υποστήριξη

Η υποστήριξη είναι ο Νο 1 παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Το μεγάλο λάθος των επιχειρήσεων είναι ότι επικεντρώνονται στο λογισμικό και στις δυνατότητές του και αμελούν την αξιολόγηση της ποιότητας , καθώς και της αμεσότητας της υποστήριξης. Έτσι, το συχνότερο φαινόμενο που οδηγεί στη δυσαρέσκεια των επιχειρήσεων που ήδη χρησιμοποιούν κάποιο επιχειρηματικό λογισμικό είναι η κακή/αργή/δύσκολη ανταπόκριση της υποστηρικτικής ομάδας. Συνεπώς, δεν έχει σημασία «ποιος είναι εκεί όταν όλα λειτουργούν σωστά», αλλά «ποιος θα ενδιαφερθεί άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε ανεξάρτητα από το πόσο επείγον ή πόσο σοβαρό είναι».

 

Σας φαίνονται πολλά αυτά που πρέπει να λάβετε υπόψη;

Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κι ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα αναλάβει να σας καθοδηγήσει προς το μονοπάτι της επιτυχίας!